Bucuria participării la confecționarea mărțișoarelor ASCOR

În perioada 20-26 februarie, departamentul Filantropic al ASCOR București a organizat o serie de ateliere în cadrul cărora voluntarii au confecționat aproximativ 500 de mărțișoare, care mai apoi au fost vândute în cadrul Târgului de Mărțișoare organizat duminică în curtea Paraclisului Universitar Sfântul Nicolae-Ghica. În urma vânzărilor s-a strâns suma de 1847 de lei, bani care vor fi folosiți pentru organizarea Mesei Calde din luna martie.

Despre bucuria participării la confecționarea mărțișoarelor puteți citi în cele ce urmează:

„Zilele de 20, 21 și 22 februarie în care
au avut loc atelierele de mărțișoare, respectiv duminica din 26 februarie, anume ziua în care am privit rodul muncii ascor-iștilor voluntari la târgul de mărțișoare de la Biserica Sfântul Nicolae-Ghica și în privirile trecătorilor mulțumiți de mărțișorul oferit, au fost un medicament eficient, un masaj terapeutic, un moment de liniștire prin retragerea din vacarmul vieții. Și mai mult de atât, am fost fericită să împart atmosfera de unitate în credință, bunătate și smerenie alături de voluntarii participanți la ateliere. Mai presus de confecționarea semnelor de carte tip origami, activitate la care personal am luat parte în toate cele trei zile de atelier, precum și a altor modele de mărțișoare tip broșă de care s-au ocupat ceilalți voluntari, a fost duhul înțelegerii și al păcii dintre tinerii ortodocși dornici să se împărtășească de iubirea frățească a comunității ASCOR. Mă bucur pentru o astfel de activitate plăcută în care percepi ușor rolul unei echipe, a împărțirii rolurilor fiecărui participant, mai ales fiindcă ea oferă sprijinul necesar pentru organizarea unei noi ediții a Mesei Calde, tradiție prin care ASCOR se face sponsorul periodic al unor beneficiari prin pachete cu mâncare pregătite de voluntarii din departamentul Filantropic. Le mulțumesc în special coordonatorilor care au fost întotdeauna prezenți alături de noi, precum și tuturor membrilor participanți la atelier, fără de care nu aș fi trăit bucuria pe deplin în aceste zile.” (Alexandra P.)

„Atelierul de mărțișoare a fost o activitate plăcută, unde s-a împletit utilul cu plăcutul și fiecare persoană a putut să își manifeste o parte din propria creativitate astfel încât să realizeze mărțișoare minunate și unice. Am ascultat diferite tipuri de muzică de la cea clasică până la cea psaltică, iar discuțiile dintre noi au progresat de la subiecte amuzante la teme științifice și realiste. Poți învăța mereu ceva nou, iar atelierul de mărțișoare a fost o oportunitate în acest sens și a conturat o imagine clară a dăruirii fiecăruia dintre participanți pentru folosul aproapelui în vederea organizării unei mese calde.”

„În cadrul atelierului de mărțișoare, mi-a plăcut foarte mult atmosfera, discuțiile și imaginația colegilor pentru crearea mărțișoarelor. Chiar mă bucur foarte mult că am putut participa.”

„Atelierul de mărțișoare s-a realizat pentru un scop nobil. Acesta a fost cel care a produs rezistența fiecăruia în parte: de a veni câteva zile la rând, de a face 500 de mărțișoare și de a lucra cu spor, chiar și atunci când erai 100% sigur că nu mai poți.
A fost primul meu atelier de mărțișoare și mi-aș dori să se facă și anul următor. Este acea activitate care merită să fie continuată, deoarece este tipul de atelier care își cheamă fix oamenii lui, adică oamenii harnici. Se poate observa că se realizează foarte subtil o selecție a mulțimii. Este adevărat că „unde-s mulți puterea crește”, dar și când sunt harnici, puterea se înzecește. A fost super fain și mi-am dat seama că atunci când ești alături de cei dragi, orice tip de muncă ai face, se va simți ca o joacă.
Persoanele din organizare au făcut o treabă foarte bună. Ne-au primit cu căldură, voie bună și cu gustări alese. Ne-au învățat cum să facem și noi mărțișoare frumoase mai departe, iar acesta rămâne pentru mine aspectul cel mai important.”